Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Gideon van Gelder & Lilian Vieira
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Gideon van Gelder & Lilian Vieira

Gideon van Gelder & Lilian Vieira

Pianist Gideon van Gelder en zangeres Lilian Vieira werken na een succesvol concert in de Robeco serie van het Concertgebouw wederom samen. Beide muzikanten spelen opnieuw het repertoire van Horta.

De Braziliaan Toninho Horta is een van de belangrijkste componisten en musici op het grensvlak van de Braziliaanse klassieke muziek en jazz. Als gitarist en arrangeur werkte hij voor vele grote artiesten in Brazilië (Elis Regina, João Bosco, Sérgio Mendes).

Gideon van Gelder speelde in eigen land bij jazzmusicus Benjamin Herman en trad in het buitenland vaak op met zanger jazz/hiphop zanger José James. Daarnaast heeft hij bij de internationale pers hoge ogen gegooid met zijn debuutalbum Perpetual. Inmiddels is hij actief in projecten in binnen- en buitenland, waaronder ook zijn eigen Gideon van Gelder Sextet.

Lilian Vieira is vooral bekend als zangeres van de band Zuco103 waarmee ze over de wereld speelde. Daarnaast is Vieira soliste en doet ze de meest uiteenlopende projecten van het Metropole Orkest (Nort Sea Jazz 2011) tot en met Nomads (theatertour met Izaline Calister & Julya Lo’ko).