Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Gek van jou
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Gek van jou

Mannenkoorts, Vox Rosa en De Heksenketel

De Haagse homomannenkoren Mannenkoorts en Vox Rosa en het Haagse vrouwenkoor De Heksenketel pakken ter gelegenheid van diverse jubilea flink uit met twee optredens in het Theater aan het Spui op 31 oktober en 1 november.

Deze drie koren hebben allemaal iets te vieren dit jaar. De vrouwen van Vrouwenkoor de Heksenketel vieren hun derde lustrum, de mannen van Vox Rosa zijn met 30 jaar inmiddels het langst bestaande homomannenkoor in Nederland en Mannenkoorts wordt met 21 jaar eindelijk volwassen.

Voor de gelegenheid gaan de koren samenwerken. Hoe zou dit uitpakken, deze ongebruikelijke combinatie? Het begin van elke vrienschappelijke of liefdesrelatie is spannend en leuk. Maar je leert elkaar beter kennen, en wat als de hoge verwachtingen niet worden ingelost?

In een afwisselend muzikaal spektakel gaan deze drie koren, elk op hun eigen manier, op zoek naar het geheim van goede relaties. Dit is een zeer actueel thema in een tijd van individualisering. Er zijn meer singles en mensen die het moeilijk vinden om een relatie te onderhouden. Ook in de koor- en verenigingswereld voelen mensen niets meer voor de vaste repetitieavond en hoppen liever van project naar project.

Ook vinden we het nog steeds moeilijk om mensen die anders zijn dan wij te accepteren. Mensen met een andere achtergrond, een andere cultuur, religie of seksuele geaardheid. Hoe stel je je op tegenover mensen die anders denken, voelen en zijn? Deze thema’s komen allemaal terug in deze jubileumvoorstelling.

Worden de totaal verschillende zangers en zangeressen van deze drie kleurrijke koren uiteindelijk boezemvriendinnen en hartsvrienden?