Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Gebed Zonder Band
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Gebed Zonder Band

Jeroen Zijlstra

-Jeroen Zijlstra, zanger en trompettist van de band Zijlstra, presenteert in deze nieuwe voorstelling een mooi staaltje maritieme kleinkunstjazz. In Gebed zonder band worden liedjes gespeeld die dicht bij Zijlstra’s leven staan. Hij heeft een verleden als Noordzeevisser en dit komt vaak terug in zijn werk. Zijlstra zeilt zingend langs de theaters, hij improviseert, bidt, vloekt, geeft de richting aan en vaart op zijn innerlijke kompas. Hij vertelt over vrienden die gingen, dingen die komen en liedjes die in stilte ontstaan.

Gebed zonder band is een avond vol zeemansmetaforen, waarin Zijlstra zilt en zoutig zingt, ingenieuze taalkunsten opvoert en zichzelf begeleidtop de piano, toetsen en gitaar. Vaar mee met Zijlstra en proef de zilte zeelucht in zijn liedjes.

Jeroen Zijlstra is tekstschrijven, zanger, trompettist, en componist. Hij won de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het nummer Durgerdam slaapt en hij ontving de Dirk Witte Prijs in 2014 voor zijn complete oeuvre. Hij tourde door Nederland en gaf concerten in Moskou en Leningrad als onderdeel van de succesvolle formatie 5 Slag 1 Wijd van Vera Vingerhoeds en hij was actief in merengue-orkest Hasta Domingo, het Herbie White Orchestra en de Boventoon.

Beluister hieronder één van de nummers van Zijlstra