Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Fink
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Fink

Fink

Fink is de artiestennaam van Fin Greenall. Velen kennen hem als DJ/producer van elektronische muziek, maar de laatste jaren gaat hij vooral door het leven als singer-songwriter. Hij leerde zichzelf al op jonge leeftijd gitaarspelen.

Het meest recente album 'Hard Believer' verscheen in 2014 en heeft een Nederlands tintje: het is namelijk gedeeltelijk opgenomen in Amsterdam. Dit album laat een breed muzikaal spectrum horen: van folk naar electronica, blues en rock. Maar het is bovenal de kwaliteit van de liedjes die Fink tot een van de grootste hedendaagse songwriters maakt. Op dit album werkte hij ook samen met de Nederlandse jazzpianist en zanger Ruben Hein.

In zijn beginjaren bracht Fin Greenall verschillende techno- en triphop-projecten uit onder de aliassen EVA, Sideshow en later ook Fink. Onder die naam bracht hij zijn debuutalbum ‘Fresh Produce’ uit, waarmee hij naam maakte in de dance-scene. Ook produceerde hij o.a. voor een toen nog onbekende Amy Winehouse. In 2006 verscheen zijn eerste album als singer-songwriter, genaamd ‘Biscuits for Breakfast’.

Dit concert wordt georganiseerd door Doornroosje i.s.m. Stadsschouwburg en De Vereeniging.
zaal open om 19:30 uur
zitconcert met vrije plaatskeuze