Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Feelin' Groovy
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Feelin' Groovy

Simon & Garfunkel Revival Band

Zin in een avond vol wereldhits op topniveau, gewoon bij jou in de buurt? Kom dan naar de Simon & Garfunkel Revival Band! Al jaren een internationaal succes in heel Europa. Laat je verrassen & feel groovy....

Méér dan covers
De Simon & Garfunkel Revival Band...Moeten we dan denken aan een coverbandje dat braaf alle liedjes van het beroemde duo uit z'n hoofd heeft geleerd en zich ook als zodanig verkleed? Nee, absoluut niet. We hebben hier te maken met een band op topniveau die op geheel eigen wijze en met veel respect voor het origineel de nummers ten gehore brengt. 'Geïnspireerd door' -zo zou je het ook kunnen omschrijven. Want hoewel ze natuurlijk alle topsongs van Simon & Garfunkel spelen, ondergaat het Duitse duo zijn eigen ontwikkeling als band en blijft ook de voorstelling in beweging.

Tijdloze vertegenwoordigers van een tijdperk
De combinatie Simon & Garfunkel stond bekend om hun hoogwaardige teksten en muziek die perfect in harmonie waren. Hun echte doorbraak kwam met de filmmuziek voor The Graduate, waarmee ze onlosmakelijk verbonden blijven met de woelige jaren '60 en daarbij een hele generatie vertegenwoordigen. Dat hun muziek tijdloos is gebleken blijkt wel uit het feit dat ook de jongere generaties de weg naar deze Revival concerten weten te vinden.

Solowerk Paul Simon & Art Garfunkel
Muzikanten achter de Simon & Garfunkel Revival Band zijn de Duitse Michael Frank en Guido Reuter. Al van jongs af bestuderen zij de muziek van hun gezamenlijke inspiratiebron. Naast de nummers van Simon & Garfunkel, wordt ook het latere solowerk van Paul Simon en Art Garfunkel niet geschuwd. Op deze manier doen ze beide artiesten recht aan.

Of een optreden bijwonen van Simon & Garfunkel er ooit nog inzit, blijft gissen. Maar dit equivalent is wel een verdraaid goed alternatief!