Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Expeditie Peter Pan (8+)
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Expeditie Peter Pan (8+)

Het Laagland

De theatervloer staat vol met allerhande nachtkastjes en nachtlampjes. Dit is Nimmerland, schemergebied tussen dromen en waken. Hier kan álles gebeuren. Je moet het alleen willen zien, het kunnen verzinnen. Als je dat niet meer kunt, is Peter Pan hier als onzichtbare 'gastheer' om je een handje te helpen. Vijf volwassenen worden hier ‘gedropt’, ze zijn wel erg ver van hun verbeeldingskracht afgedwaald. Nimmerland wordt het avontuur van hun leven.

Van strak in het pak tot blootvoets en buiten zinnen. Met stropdassen als Indianenveren blazen de personages vol plezier hun grote dromen nieuw leven in, en komen los van de grond.

Beeld, muziek, zang, dans, special effects. Op het puntje van je stoel stuiter je mee met de ene na de andere verrassing. Peter Pan heeft alle trucs in petto om deze verstokte volwassenen eens flink af te stoffen. De voorstelling is heel herkenbaar voor wie wel eens met volwassenen te maken heeft, er zelf een is of er een wil worden!

In samenwerking met het Junges Ensemble Stuttgart (DE) ontwikkelde Inèz Derksen met het artistiek Laaglandteam in 2012 al een succesvolle Duitse Expeditie, die nu een eigenwijs Nederlands vervolg krijgt.

“Spelplezier en elfenstof spatten van het podium.” (de Volkskrant)

regie: Inèz Derksen, spel: Aafke Buringh, Lennart Monaster, Gijs Nollen, Folmer Overdiep en Kim Berkenhagen/Anne Rats, muziek: Joost Steltenpool, foto: Gregor Ramaekers