Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Europa Europa
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Europa Europa

Ful & The Knife

Europa Europa is een spraakmakende voorstelling van het Zweedse kunstcollectief Ful. De muziek is exclusief geproduceerd door synthpop duo The Knife en het cabaret kan anti-nationalistisch genoemd worden. Centraal in het stuk staan de honderdduizenden mensen die camera's, dodelijke wateren, het prikkeldraad en het geweld trotseren om de grenzen van en binnen Europa over te gaan.

Al jaren zijn de problemen en de kosten van het immigratiebeleid onderwerp van publiek debat en het wordt meer en meer bekrititseerd in de media. Europa Europa belicht de andere kant, en verschuift de focus naar de 'ware criminelen': de grenspatrouilles, de Europese regeringen die voortdurend een bedreiging vormen voor het leven en de veiligheid van de 'ware helden', de migranten.

In Zweden was de tour van Ful zeer succesvol, en nu trekken ze verder Europa in. Dit politieke stuk over het immigratiebeleid is relevanter dan ooit en The Knife en Incubate willen hiermee ook hun politieke en maatschappelijke betrokkenheid tonen. Europa Europa is een gewaagde show over identiteit en onrecht in de wereld.