Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Er was eens een koning, machtig en groot
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 1 recensie)

Er was eens een koning, machtig en groot

Stichting Heart for Arts

'Er was eens een koning, machtig en groot' is een muziektheatervoorstelling waarbij muziek, musical, opera en theater samen komen in één stuk.

In de jaren tachtig schreven Koos Meinderts en Harrie Jekkers het kinderliedje ''De Ballade van de Dood''. Het stuk ging over een Koning die er in geslaagd was zijn grootste vijand te vangen: de Dood. Maar het eeuwige leven had drastische gevolgen...

Geïnspireerd op het muziekstuk heeft theatermaker Marjolein de Buiter een eigentijds musical geschreven. De Nederlandse teksten op rijm heeft ze verweven met bekende muziekstukken uit de opera en verschillende musicals. Er komen bekende melodieën uit filmmuziek, musical en opera voorbij.

Kijk voor veel meer muziekvoorstellingen in onze theateragenda.

Recensies

Elly Van Asten
18-11-2018 00:46

Lindenberg / Nijmegen

Ik heb genoten van de voorstelling. Was geroerd op verschillende momenten.
Jullie hebben met elkaar als amateur theatergroep professionaliteit uitgestraald.
De freeze momenten waren subliem, het decor: less is more!! Iedereen bleef in zijn/ haar rol.
Het onderwerp bijzonder uitgediept. Een vraag over de dood die menig mens zich afvraagt, zo uit weten te beelden raakte me. Je kon echt zien dat jullie het als team met elkaar deden.
Geen Pia Douwes met entourage, maar iedereen was sterk in zijn/haar performance. Pia Douwes vind ik echt bijzonder, maar om aan te geven dat het beste uit ieder van jullie is gehaald. Daarvoor ook de complimenten voor de regisseuse Marjolein. En Eduard, fijn dat mensen de kans krijgen om andere mensen ( het publiek) iets moois te geven.
Bedankt vanuit mijn hart, Elly van Asten