Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Enkelspel
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Enkelspel

Martin Simek

*** Geannuleerd ***

Dit voorjaar keert meesterverteller/cabaretier Martin Šimek terug in de Nederlandse theaters met zijn nieuwe voorstelling Enkelspel. Als oud-tennisser is Šimek vertrouwd met het feit dat het leven een enkelspel is. Aan de hand van talloze anekdotes uit de catacomben van Roland Garros en Wimbledon neemt hij het publiek mee in zijn visie: tennis is een spiegel van het menselijk bestaan.

Enkelspel is het vijfde avondvullende theaterprogramma waarvan Šimek zelf de kern verwoordt als: ‘Tennis als metafoor voor het leven’. Naast een kijkje achter de schermen van de wereld van prof tennissers, belicht Šimek ook op geheel eigen, spitsvondige wijze, het begrip ontspanning als basisprincipe voor alles wat een mens onderneemt.

Martin Šimek
Toen in 1968 Russische tanks de straten van Praag binnenrolden besloot Martin Šimek zijn vaderland te verlaten. Met twee tennisrackets vertrok hij per trein via Wenen naar Amsterdam. Het toeval zou vanaf dat moment zijn leven richting geven. Šimek ontwikkelde zich tot succesvol tenniscoach, schrijver, theatermaker, cartoonist EN een van de beste interviewers van Nederland. Voor zijn populaire radioprogramma 'Simek 's nachts’ ontving hij de prestigieuze Zilveren Reismicrofoon.

Naast de ‘Enkelspel’ voorstellingen in de reguliere theaters kruipt Martin voor een serie van zes talkshows weer even in zijn oude huid van interviewer. In Theater Peeriscoop in Gorinchem ontvangt hij volgens zijn eigen succesvolle concept ‘ Martin Šimek ontmoet ’ onder anderen Karel de Rooij (Mini & Maxi), Midas Dekkers en Freek de Jonge.