Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Een Klein Leven
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 1 recensie)

Een Klein Leven

Toneelgroep Amsterdam

Het toneelstuk Een Klein Leven is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2015 van de Amerikaanse auteur Hanya Yanagihara.

Het verhaal volgt vier vrienden gedurende ruim dertig jaar. De rollen worden gespeeld door Ramsey Nasr, Maarten Heijmans, Majd Mardo en Mandela Wee Wee.

De mannen wonen in New York, de plek waar alles draait om ambitie en succes. Een van hen is de advocaat Jude. Hoewel hij aan de buitenkant een succesvol leven leidt, lijdt hij in stilte onder onverwerkt verdriet over de emotionele verwaarlozing en het seksueel misbruik uit zijn jeugd.

Het lukt hem niet dit met zijn vrienden te bespreken. De vrienden staan daardoor voor een dilemma; ze willen graag helpen, maar Jude wil niet geholpen worden. Aan de andere kant, ben je wel een goede vriend als je níet probeert te helpen?

Kijk voor nog veel meer toneelstukken in onze theateragenda.

Recensies

Marloek Pennink
24-09-2018 13:04

Stadsschouwburg Amsterdam / Amsterdam

Verbijsterend. Vooral de rol van Ramsey Nasr vond ik zo ongeveer “ bovenmenselijk “. Nu is zijn personage dat ook dus dat klopt dan ook wel. Als toneel bedoeld is om een diepe indruk achter te laten dan is het doel bereikt. Ik vond alle acteurs overigens fantastisch; de uitbarsting van J.B bijvoorbeeld en Hans Kesting in die misselijkmakende rollen van broeder Luke en Caleb. Hoe kun je ogenschijnlijk zo moeiteloos schakelen! En ook een groot compliment voor de scenarioschrijver. Ik was weer helemaal terug in het verhaal.

Speeldata

donderdag 18.04.2019 Bestel

Stadsschouwburg Amsterdam / 19.00 uur / Amsterdam / € 23,50

vrijdag 19.04.2019 Bestel

Stadsschouwburg Amsterdam / 19.00 uur / Amsterdam / € 23,50

zaterdag 20.04.2019 Bestel

Stadsschouwburg Amsterdam / 19.00 uur / Amsterdam / € 23,50

dinsdag 23.04.2019 Bestel

Stadsschouwburg Amsterdam / 19.00 uur / Amsterdam / € 23,50