Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Dubbelvoorstelling
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Dubbelvoorstelling

Anne Neuteboom & Pieter Verelst


Anne Neuteboom - Weg

Maak kennis met Anne, een millennial. Zoals we allemaal weten zijn millennials (die losers geboren tussen 1982 en 2001) ongebreideld positief met een plaat voor hun kop, hoogmoedig, kortzichtig, versprokkeld, individualistisch, overmatig empathisch, overgevoelig, slecht opgeleid, ongeïnteresseerd, hebben ze allemaal dyslexie en ADD en krijgen ze overal een burn-out van. Dus dat beloofd wat.

Anne Neuteboom, in 2013 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie, maakt maatschappijkritiek anno 2015: zonder correcte dt-spelling, maar met een frisse analytische blik.
De conclusie: mag ik alsjeblieft weg hier?"

www.anneneut.nl


Pieter Verelst - Mijn broer en ik

Geen kwaad woord over mijn broer. Laten we dat afspreken. Eerst en vooral zou ik willen zeggen dat ik vandaag heel heuglijk ben. Na tien jaar ben ik opgetogen en blijmoedig. Omdat ik hoop dat we na 10 jaar verwarring en miscommunicatie, alles van de baan kunnen schuiven en ik mijn vergenoegend akkefietje met mijn broer in een ander daglicht kan plaatsen. Ondanks mijn povere uitkering, en mijn broer zijn luguber aanzicht zou ik hem toch graag hartelijk en gracieus in de bloemetjes willen zetten.
Geen kwaad woord over mijn broer.

Hij kan het ook niet helpen, laten we dat afspreken.
Pieter Verelst won tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival zowel de persoonlijkheids- als de juryprijs voor zijn programma Mijn broer en ik. Volgens het juryrapport verraste Verelst 'van de eerste tot de laatste seconde, van zijn spannende opkomst tot zijn gevoelig slot.'