Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Divers
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Divers

André het astronautje (4+)

“Kleine André vindt de maan heel mooi. Elke dag kijkt hij ernaar. Overdag is de maan grijs, maar 's nachts is hij geel. 'Waarvan is de maan eigenlijk gemaakt?' vraagt hij aan Muis. 'Van diamant? Of van kaas misschien?' André zou er wel eens een hapje uit willen nemen…”

Welk kind droomt er nou niet van om astronaut te worden? Met een raket de ruimte in! Op de maan lopen! Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Tijdens zijn tweede ruimtereis schreef astronaut André Kuipers het sprookje André het astronautje voor zijn jarige kind. Het is het eerste boek ter wereld dat in de ruimte geschreven is.

Dit prachtige prentenboek, met illustraties van Natascha Stenvert, is inmiddels tienduizenden keren verkocht. Nu is het ruimtesprookje in het theater te zien als muzikale voorstelling over vriendschap, raketten, muizen, astronauten en… kaasfondue. Claudia de Breij schrijft de liedjes. Zal het André het astronautje lukken om naar de maan te gaan?

André Kuipers zag de wereld zoals weinigen de wereld ooit zagen: vanuit de ruimte. Hij vloog twee missies en was in totaal 204 dagen in de ruimte. Hij had veel tijd om uit het raam te kijken en van het uitzicht te genieten. Vanuit de ruimte zag hij een wereld zonder grenzen met prachtige bossen en uitgestrekte oceanen. Maar hij zag ook hoe kwetsbaar de aarde is, hoe flinterdun de dampkring en hoe er bossen verdwijnen doordat mensen ze kappen. André besloot zich in te zetten voor een betere wereld en is als ambassadeur betrokken bij een aantal Goede Doelen zoals het Wereld Natuurfonds en het Emma Kinderziekenhuis.