Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Directions Tour 2015
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Directions Tour 2015

Ane Brun

In september 2015 brengt de Noorse singer-songwriter Ane Brun haar eerste studioalbum sinds 2011 uit, een maand later starten Ane en haar band aan een uitgebreide Europese tour.

Ane Brun is later begonnen aan haar carrière dan de meeste van haar collega's. Pas op haar 21ste pakte ze een gitaar en zette ze haar eerste stappen op een podium. Met haar verstilde muziek waarin af en toe de donkerte van de lange Scandinavische winters doorklinkt, krijgt de Noors elk publiek stil. Ze brengt haar feeërieke songs met een gelaagd en duister kantje. Al heel wat Europese podia en festivals vielen voor haar stem en muziek.

"Wie Ane Brun een paar jaar eerder zag weet niet wat hij ziet. De destijds wat schuchtere zangeres is uitgegroeid tot een zelfbewuste zwaan. Een vrouw die precies weet wat ze doet en niets aan het toeval overlaat. Wie op zoek is naar een wat minder experimentele Björk of een minder arty Lykke Li kan prima bij haar loket terecht." en "Eerder op de dag heeft de Noorse zangeres Ane Brun een duet gezongen met Blaudzun, het nummer Midnight Room. Twee zielen, een melancholieke gedachte. Qua geestesgesteldheid zouden het zo broer en zus kunnen zijn. Spannende songs, die je aan het denken zetten.", schreef 3voor12 over haar verschijning op Lowlands in 2012.

Maak je op voor een avond vol perfect uitgebalanceerde songs die je doen wegdromen, maar tegelijk ook de aandacht grijpen en je niet meer loslaten.