Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / De Wentel: Revolutie
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

De Wentel: Revolutie

De werelden van Schalk

Theatermaker Sytze Schalk speelt met nieuwe interactieve theatervormen. In zijn project De Wentel creëert hij een verhalenwereld waarin het publiek invloed kan uitoefenen op het verloop.

Het is de Nacht van de Onafhankelijkheid, een belangrijke feestdag in de stad Lida. Tuif, Krista, Vine en Pitezel, vier ambtenaren van het Bureau van Informatie, zijn achtergebleven in het kantoor om een feest voor te bereiden. Maar terwijl ze binnen de slingers ophangen, worden buiten de geluiden van het vuurwerk langzaam overstemd door het gebulder van kanonnen.

Er is een revolutie begonnen en voordat de ambtenaren kunnen vluchten wordt hun gebouw omsingeld door rebellen. Samen moeten ze een strategie bedenken om het er levend van af te brengen. Is het slim om af te wachten in de hoop dat de
soldaten van de koning hen komen bevrijden? Of moeten ze zich overgeven en hopen dat ze door de rebellen gespaard worden? De ambtenaren hebben in deze nacht van revolutie niet alleen te vrezen voor de rebellen, maar ook voor elkaar, want wie is er nog te vertrouwen als je leven en toekomst op het spel staan?

Revolutie is een unieke theatergame waarin jij de hoofdrol speelt! Voorafgaand aan de voorstelling duik je de wereld van De Wentel in en word je inwoner op www.dewentel.nl: lees de verhalen, speel ‘Kaptka’, het kaartspel dat speciaal voor De Wentel is ontwikkeld, en los de puzzels op om de geheimen van de Revolutie te ontdekken. Tijdens de theatergame bepaal je via je smartphone hoe het verhaal van de voorstelling zich ontwikkelt en afloopt. Wie laat je in leven, wie veroordeel je ter dood, wie verraadt wie, en hoe ziet Lida eruit na de Revolutie? De keuze is aan jou!