Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / De Vier Heemskinderen (7+)
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

De Vier Heemskinderen (7+)

Toneelgroep Maastricht

De Vier Heemskinderen is een van de oudste Nederlandstalige verhalen over de tijd van Karel de Grote. Het is dan wel lang geleden, maar het is zo'n spannend verhaal dat het nu nog steeds verteld wordt. Dit verhaal wordt opnieuw geïnterpreteerd en uitgevoerd door Toneelgroep Maastricht in een nieuwe jeugdvoorstelling.

Een partijtje schaak tussen Reynout en zijn neef Lodewijk, de zoon van Keizer Karel de Grote, loopt enorm uit de hand. Ze krijgen zo'n grote ruzie dat de driftige Reynout het hoofd van zijn neef afhakt. Karel zwoer dat hij Reynout zou wreken voor de dood van zijn zoon. Reynout en zijn drie broers vluchten daarom samen naar de Ardennen. Op de rug van het legendarische paard Beiaart weten ze veilig onder te duiken, maar pas als het paard sterft, komen de vier heemskinderen tot een verzoening met keizer Karel.

Het stuk wordt gespeeld door Fran Pullox, de huisschrijver van Toneelgroep Maastricht. Hij bewerkte dit eeuwenoude verhaal tot een spannende voorstelling over broederschap en trouw voor het hele gezin. De voorstelling wordt uitgebeeld met tekeningen van beeldend kunstenaar Marie van Vollenhoven, die ze live tijdens de voorstelling maakt. Ook hoor je Gregoriaanse zang uit de tijd van Karel de Grote door Schola Maastricht.

Kijk voor veel meer jeugdvoorstellingen in onze theateragenda.