Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / De Tekstsmederij #1
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

De Tekstsmederij #1

De Tekstsmederij

Bij de Tekstsmederij ben je achter de schermen van het theater, in het normaalgesproken verborgen Toneelhuis van Theater Bellevue. Vanaf de veertiger jaren was het Toneelhuis decennialang dé zaal van Theater Bellevue. Veel grote namen uit de geschiedenis van het theater zetten hier hun eerste stappen. Vanavond worden hier opnieuw eerste stappen gezet. Dit keer door de grote namen van de toekomst.

En jij kunt er bij zijn. Want de nieuwe generatie toneelschrijvers en regisseurs deelt haar works in progress exclusief met jou, ondersteund door de topacteurs van vandaag. Maar dat is niet alles. Door met deze toptalenten mee te denken krijgen zij feedback en jij een uniek inkijkje in de totstandkoming van een theaterproductie.
Presentator Timen Jan Veenstra zorgt dat je een fijne avond hebt en toneelschrijver Don Duyns staat als vaste tafelgast garant voor een gezonde portie diepgang en humor.

In de Ontmoetingsplaats, het eerste onderdeel van het programma, deelt een nieuw koppel, bestaande uit een regisseur en een toneelschrijver, fragmenten uit een vers gesmede toneeltekst. Na de pauze presenteert een nieuw toneelschrijf- en regiekoppel een nieuw stadium van de spiksplinternieuwe toneeltekst die zij afgelopen maanden ontwikkelden.

(Tafel)gasten en koppels worden z.s.m. bekend gemaakt op deze pagina.

met Olivier Diepenhorst, Coen Cornelis
presentatie Timen Jan Veenstra
concept Timen Jan Veenstra, Malou de Roy van Zuydewijn

*De toegang is gratis, omdat De Tekstsmederij het belangrijk vindt dat de nieuwe generatie makers met iedereen in gesprek kan gaan. Reserveren is wel noodzakelijk! Dit kan telefonisch via 020-5305301 of aan de kassabalie.