Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / De Staat van het Theater
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

De Staat van het Theater

Nederlands Theater Festival

Het Nederlands Theater Festival wordt jaarlijks geopend met De Staat van het Theater, de traditionele openingsspeech die de start van het nieuwe theaterseizoen markeert. In de Staat van het Theater geven prominenten uit de theaterwereld hun visie op actuele ontwikkelingen binnen en buiten de theatersector. Regelmatig is de Staat goed voor de nodige ophef en discours. Daarom is er sinds vorig jaar Na de Staat waarin Clairy Polak napraat over de Staat van het Theater met gasten en publiek.

Dit jaar wordt de Staat van het Theater uitgesproken door regisseur Ola Mafaalani, sinds 2009 artistiek en algemeen directeur van het Noord Nederlands Toneel.

Voorafgaand aan de Staat van het Theater wordt de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs uitgereikt. De winnaar van deze prijs wint een bedrag van € 45.000 ten behoeve van een reprisetournee van de winnende voorstelling of de ontwikkeling van een nieuwe productie. En juryvoorzitter Boris van der Ham licht het standpunt toe van de Nederlands Toneeljury met betrekking tot de Officiële Juryselectie.

De toegang is gratis, maar u dien zich wel vooraf aan te melden via de website van het Theater Festival.