Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / De Liedjes
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

De Liedjes

Freek de Jonge

Net als 'De Verhalen' is De Liedjes een voorstelling die Freek de Jonge exclusief in de stadsschouwburg in Groningen speelt naar aanleiding van de tentoonstelling 'De wereld van Hella en Freek de Jonge' in het Groninger Museum.

Naast de geweldige verhalen die Freek vertelde de afgelopen jaren in zijn cabaretprogramma's, is hij natuurlijk beroemd geworden door de muziek die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt. Uiteraard is er het repertoire dat hij maakte met Bram Vermeulen onder de naam Neerlands Hoop. Nummers als ‘Dankzij de dijken’, ‘Moederschoot’, ’Blijf bij je wijf’ en ‘Vader stem’, mag je gerust beschouwen als belangrijke nummers voor het Nederlandse lied. Popdeskundige Constant Meyers is daarom nog steeds verbaasd dat De Jonge niet bekend staat als singer/songwriter. Gezien de omvang en variatie van zijn muzieknummers kan hij zo in de vaderlandse Popencyclopedie.

Daarom krijg je op deze avond een speciaal concert met alle belangrijke nummers die Freek de afgelopen jaren heeft gemaakt. Hij wordt hiervoor begeleid door een aparte band, met Reyer Zwart, Maurits Fondse, Jan van Bijnen en Rowin Tettero.

Ben je op zoek naar een andere concert? kijk dan ook even in onze theateragenda.