Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / De Indië Monologen
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 3 recensies)

De Indië Monologen

Willem Nijholt, Thom Hoffman e.a.

Zeventig jaar geleden werd Indonesië onafhankelijk. Toch staat het koloniale verleden nog in de belangstelling. Ook zijn veel Nederlanders van Indonesische afkomst.

Wat voor effect heeft dit op ons land en op onze levens? Hoe gaan we daar mee om? Tijdens dit theatercollege komen deze en andere vragen aan bod.

Elke keer is er een andere combinatie van gasten die bestaat uit drie bekende Nederlanders met of een Indische achtergrond of, sterk betrokken zijn bij de geschiedenis van Nederlands-Indië. Zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten zorgen elke voorstelling voor de muzikale omlijsting.

Kijk voor nog veel meer theatercolleges in onze theateragenda.

Recensies

Karin Rutgers
14-02-2019 23:11

Stadstheater Zoetermeer / Zoetermeer

Indrukwekkend, verstild, diepgaand. Mooi theater en hoewel droevig ik denk dat er eren hoop geleden is in de Indo generaties. Laten we daar recht aan doen. Af en toe liepen de rillingen over mijn rug. Prachtig theater en fijn dat deze generatie een stem krijgt

Douwe Boersma
14-02-2019 00:18

Deventer Schouwburg / Deventer

Wat een deceptie. Verhalen, 3, met een negatieve lading. De balans is zoek. Er valt zoveel moois over Indië van vroeger te vertellen..
Er was geen Indische sfeer te bespeuren.
Tips:
- draai voor de voorstelling krontjong en Indo rock(Blue Diamonds, Ramona etc)
- zet een paar palmbomen op de bühne
- speel tussen de monologen krontjong, en zing liedjes van de indo's .Sepanjan jalan en Den Haag de haag, of Een liedje van verlangen...
- projecteer Indische beelden van landschappen en de Ms. Oranje en de Ruyter...
Eigenlijk herhaalt de geschiedenis zich, zoals door dhr Baay vertelt, dat de indo gemeenschap sober en bescheiden een verhaaltje mag doen. Maar vooral niet trots om hun verhaaltje te presenteren.
Fantastische presentaties van de heren Hofland en Baay. Eye openers en sterke teksten. Mhr Hofland was in een formeel jasje gestoken door een stelling die hij voor ons ging verantwoorden.
Het Indisch buffet naar keuze was voortreffelijk en een briljant idee om in the nood te komen.

Patty de Jong
02-10-2018 23:41

Agnietenhof / Tiel

Genoten van alle verhalen in de voorstelling heel herkenbaar en natuurlijk van de heerlijke muziek!!