Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Dark Bird is Home
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Dark Bird is Home

The Tallest Man on Earth

Echt lang is hij niet (1,65 meter) maar figuurlijk gezien is Kristian Matsson zeker The Tallest Man on Earth. Hij bracht sinds 2006 verschillende albums met veel succes uit. Regelmatig staat hij op de Nederlandse podia en festivals en weet hij het publiek te ontroeren met zijn stemgeluid.

Dark Bird is Home is het vierde album van TTMOE. Het album laat je gedachten leiden naar een heuvelachtig landschap en de rustgevende zee. De arrangementen zijn rijker en gevarieerder. Voor het eerst speelt hij live met een band. Toch is Dark Bird zijn meest persoonlijke en directe album; diep en donker.

Hoewel hij zijn nummers zo simpel mogelijk opneemt, in huiskamersetting en met spaarzame arrangementen, weet hij de luisteraar altijd maximaal te raken. En dan brengt hij live on stage ook nog eens zijn enorme podiumpersoonlijkheid mee. Zelfs zijn inspiratiebron is groots: Bob Dylan, aartsvader der singer-songwriters. Dylan klinkt door in zowel stem, gitaarspel als teksten van The Tallest Man On Earth. Het album is een mix van krachtige en gevoelige liedjes waarmee Kristian zijn muzikale ontwikkeling verder uitbreidt en trouw blijft aan zijn indringende stemgeluid.

TTMOE heeft sinds het uitkomen van zijn nieuwe album nog weinig in Nederland gespeeld. Hij stond deze zomer op grote festivals als Roskilde, Rock Werchter en Hurricane. Tijdens deze tour is hij alleen te zien in Carré en de Oosterpoort, dus grijp je kans!

Kijk voor nog veel meer muziekvoorstellingen in onze theateragenda.