Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Crazy love
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Crazy love

Orkater / Theater Bellevue

Op een zonnige septembermiddag in 1957 ontmoeten Burt Pugach en Linda Riss elkaar in Joyce Kilmerpark, The Bronx, New York. Het is het begin van een stormachtige relatie; Burt's verliefdheid is bijna obsessief maar Linda twijfelt of ze wel echt van hem houdt. Als blijkt dat Burt zich anders voordoet dan hij in werkelijkheid is, neemt Linda een beslissing die fatale gevolgen heeft voor haar, voor Burt en voor iedereen in hun naaste omgeving. Van een groots klassiek romantisch verhaal krijgt hun leven langzaamaan de trekken van een gewelddadige B-film.

Crazy Love is gebaseerd op ware gebeurtenissen die eind jaren '50 maandenlang de krantenkoppen in New York beheersten. Met muziek, fysiek spel en filmfragmenten laten Ria Marks en Titus Tiel Groenestege die tijden herleven en proberen ze een antwoord te vinden op de vraag wat liefde nou eigenlijk in essentie is.

Tien jaar na het succes van het drieluik Valse Wals-Bankstel-Zucht maken Ria Marks en Titus Tiel Groenestege met Crazy Love een nieuw liefdesdrama.

spel, tekst, concept Ria Marks, Titus Tiel Groenestege
adviezen Paul van der Laan
kostuums Carin Eilers
rekwisieten Ellen Windhorst
lichtontwerp Stefan Dijkman