Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Celebration
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Celebration

The Doors in Concert

Celebration is de nieuwe theatervoorstelling van The Doors in Concert, een authentieke hommage aan de psychedelische rockband The Doors. In deze theaterproductie worden al uw zintuigen geprikkeld met prachtige projecties, de kenmerkende wierookgeur en sferische belichting.

De met zorg samengestelde beelden die tijdens de show te zien zijn, nemen het publiek mee naar tijden van vrede, liefde, oorlog en revolutie. Jim Morrisons intense poëzie, zijn obscure sjamanistische dansen en vooral de betoverende en sprankelende muziek van The Doors overspoelen de zaal.

De zanger klinkt als Jim Morrison en lijkt ook als twee druppels water op deze legendarische rauwe frontman. De toetsenist is in speelwijze en uiterlijk een kopie van Ray Manzarek. Hij speelt het kenmerkende Gibson G101-orgel en de Fender Rhodes Piano Bass. De gitarist heeft de markante Robby Krieger-looks en doet het publiek versteld staan met zijn virtuoze flamenco-achtige spel op de typische vintage Gibson SG. Tot slot vertoont de drummer achter zijn Ludwig drumkit een onwaarschijnlijke gelijkenis met de jazzy John Densmore. Ook de rest van de stage setup is met zorg samengesteld: ElectroVoice EV676-microfoons, een Fender Rhodes piano, oude Fender amps en echte bottle necks voor die kenmerkende slidegitaar sound. Ieder detail ademt toewijding, authenticiteit en professionaliteit.