Kijktip: Hotel Hollandia met Paul de Leeuw
Het nieuwe zaterdagavondprogramma van Paul de Leeuw!
Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven heeft de harten van alle Nederlanders gestolen! En dat liefde door de maag gaat, weet hij als geen ander. Hij is dan ook graag gezien in televisieprogramma's als Heel Holland Bakt, CupCakeCup, Wie is de mol 2019 en zijn eigen serie Brood en Tijd voor MAX. Nu komt hij naar zijn publiek toe met een theatrale foodexperience, waarmee hij door het hele land reist.
En dat biedt een hoop nieuwe mogelijkheden! Want hoewel zijn brood en banket zó tot de verbeelding spreekt op het scherm, dat je het bijna kunt ruiken, is het natuurlijk nog veel leuker echt te kunnen proeven. Dat is nu mogelijk, in deze sfeervolle proeverij waarin Robèrt het één na het ander op tafel tovert. Deze vakman in hart en nieren neemt je mee in de bakkerswereld waarin hij is opgegroeid: vol bevlogenheid en passie vertelt hij over zijn vak, terwijl hij zijn publiek de grondstoffen en signatuurproducten laat proeven waar hij zo om geroemd wordt.
Robèrt hielp van jongs af aan mee in de bakkerij van zijn opa en vader in Oirschot. Hoewel hij het aanvankelijk niet zag zitten in hun voetsporen te treden, kroop het bloed waar het niet gaan kan. Een bestaan tussen vier muren leek deze gemoedelijke Brabander echter vreselijk, hij wilde collega’s bezoeken, met klanten praten en zichzelf blijven uitdagen. Dus nam hij een kijkje buiten zijn bakkerij: dit bracht hem naar verre oorden, zoals cacaoboeren in Costa Rica en wereldbekerwedstrijden in Las Vegas en Lyon. Zijn vakmanschap werd in 2010 beloond met de hoogste waardering in zijn vak: de titel Meester Patissier. Nog meer erkenning behaalde hij na het verkrijgen van de titel Meester Boulanger. Maar het ging hem niet om zijn eigen eer; Robèrt wilde hiermee ons land internationaal op de bakkerskaart zetten, en dat is gelukt!
Robèrt van Beckhoven deelt zijn kennis graag met anderen. Na zijn succes op tv, YouTube en in magazines, staat hij vanaf januari 2020 in het theater met zijn voorstelling Bij Robèrt in het theater - de theatrale foodexperience. Een verrassende theaterbeleving waarbij het publiek wordt gevraagd van tevoren geen al te stevige maaltijd te nuttigen!
Foto: Wim Lanser
Wat een leuke en verrassende voorstelling! Het is weer eens heel wat anders dan je gewend bent. Eerst zit je in de zaal en denk je, wat is het nog leeg maar na een inleiding van Robert gaat het doek op en staat er een heel 'restaurant' op het podium. Je wordt door Robert of een van de medewerkers persoonlijk op het podium verwelkomd en gaat met andere gasten aan de tafels zitten. Robert vertelt vol passie en lopend tussen het publiek over zijn vak. Onderussen worden er beelden rondom geprojecteerd, je zit er echt middenin. Robert laat je proeven wat het veschil is tussen echt goede ingrediënten en wat we zelf in de winkel kopen d.m.v. kleine proeverijtjes met aan het einde van de voorstelling nog een lekkere kleine verrassing. Wij vonden het zeer de moeite waard en een aanrader voor wie van de achtergronden van lekkere baksels houdt.
Zeer slecht. Je gaat in de zaal zitten, dan blijkt dat je na een kort verhaaltje dat je op het podium moet gaan zitten. Een half uur later begin de de praatessie, na een dik uur is het dan voorbij. Je zit met zn allen op stoelen op het podium wat filmpjes en algemene verhaaltjes verder is de voorstelling voorbij Kwa lekkernijen???: een pistachenoot, een amandel, een hazelnoot, een geconfeit sinasappelschilletje, klein stukje chococla, 2 bonsbons, 2 stukjes brood, klein worstenbroodje en kleintje vannilevla. Het kaartje was 47,50 euro. Ik vond het zonde van mijn geld. Deze voorstelling is totaal niet te vergelijken met de voorstelling van rudolph van veen van een paar jaar terug. We gaan al erg lang vaak naar het theater dus ik kan de voorstelling wel in context plaatsen kwa geld en kwaliteit met andere voorstellingen.
Het nieuwe zaterdagavondprogramma van Paul de Leeuw!
Vanaf 27 december kunnen we weer genieten van de beste bakkunsten tijdens Heel Holland Bakt.
Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven neemt je mee op een theatrale foodexperience!
Wij gebruiken cookies om content te personaliseren, om social media functies aan te bieden en website verkeer te analyseren. We delen ook informatie over jouw gebruik op deze website met onze social media en analytische partners. Zij kunnen deze informatie gebruiken en eventueel combineren met andere informatie die je gedeeld met ze hebt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met deze cookies.