Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Bidonville
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Bidonville

De Kift

Bidonville - een vuilstortplaats aan de rand van een stad. Tussen het vuil vind je een aantal figuren. Ooit lachte het leven hen toe, maar ergens ging het mis. Het bloed van schilder Bavink is verwikkeld in geheime besprekingen met zichzelf, Hovink probeert een tuin te onderhouden en Onderman stierf aan het gefluister.

Dan is er nog Lotti. Een illusie bracht haar hier heen. Illusies komen een mens altijd duur te staan. Door een illusie is zij langer blijven leven dan goed voor haar was. Als zij het helemaal zelf voor het zeggen had gehad, zou ze nooit de stad als woonplaats hebben kozen. De stad stinkt. Het deugt niet in de stad. In de stad stolt het bloed.

De Nederlandse band De Kift, met roots in punk, fanfare, literatuur en theater, maakte samen met acteur Sanne den Hartogh deze wonderlijke muziektheatervoorstelling over onherroepelijk afgegleden schoonheid. De voorstelling was op Oerol maar liefst vijftien keer uitverkocht en is nu te zien in het theater. Stap in deze vrolijke maar weemoedige muzikale collage!