Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Balletklassiekers en moderne meesters
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Balletklassiekers en moderne meesters

Junior Company van Het Nationale Ballet

Na de zeer succesvolle toer afgelopen jaar is de Junior Company van Het Nationale Ballet terug met een nieuwe tournee! Maak kennis met de sterren van de toekomst in een uitdagend programma; een reis door de dansgeschiedenis van klassiekers tot nieuwe stukken die speciaal gemaakt zijn voor de Junior Company.

De avondvullende voorstelling begint met delen uit beroemde klassiek-romantische werken zoals Het Zwanenmeer, Le Corsaire en Coppelia, gevolgd door werken van vaste choreograaf Hans van Manen. De avond wordt afgesloten met spectaculair werk van de jonge, talentvolle Spaanse Juanjo Arqués en Canadese choreograaf Robert Binet. Dit gevarieerde programma biedt de dansers van de Junior Company een kans bij uitstek om hun talenten te laten zien.

Zo vormt de Junior Company dé springplank voor jong danstalent en slaat een brug tussen de professionele dansopleiding en een professioneel gezelschap. De dansers van de Junior Company zijn twaalf wereldwijd gescoute toptalenten van 18-20 jaar.

extra: openbare les én meet & greet
openbare les (18.00-18.30)
Voorafgaand aan de voorstelling ben jij als bezoeker welkom om de warming up van de dansers bij te wonen in de theaterzaal Zie hoe de dansers zich mentaal en fysiek voorbereiden op de voorstelling!
Na de voorstelling is er een meet & greet met de artistiek coördinator van de Junior Company én de dansers zelf. Je kunt vragen stellen en natuurlijk ook op de foto met de dansers. Ontmoet de Junior Company in het Theatercafé!