Joël Broekaert
Joël Broekaert (1982) is een culinair journalist en restaurantrecensent voor het NRC Handelsblad. In 2017 zoekt hij de televisiewereld op om zijn passie voor eten, koken en ingrediënten te delen met het grotere publiek. Daar rolt het programma De Vijf Smaken van Joël uit, waarin hij de hele wereld overvliegt om de achtergrond van de vijf basissmaken te onderzoeken.
Broekaert volgt De Vijf Smaken van Joël op met De Smaak van Joël over de moleculaire processen die plaatsvinden bij kookprocessen en Joël lokaal, waarin Broekaert de smaak van Nederlands eten onder de loep neemt.
De Alleseter
Broekaert begint zijn carrière niet in culinaire kringen, maar studeert journalistiek en geschiedenis. Na een aantal stages bij Vrij Nederland, RTL Nieuws en het NRC specialiseert hij zich tot voedseljournalist. Hij blijft daarbij dus werkzaam voor het NRC, maar ook bij Vrij Nederland gaat de culinaire Broekaert niet meer weg. Hij schrijft er columns onder de naam De Alleseter en maakt jaarlijks een kookboekenspecial.
Proefles met Joël Broekaert
In 2020 brengt Broekaert zijn passie voor eten en de achtergrond van ons voedsel naar het theater. In de show Proefles met Joël Broekaert neemt hij je mee door de heerlijke wereld van smaken en aroma’s.
Beeld: © Martin Dijkstra
Ook een recensie schrijven?
Schrijf een recensie en maak kans op leuke prijzen.