Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Arnhem / Posttheater
Logo Posttheater

Contact

Posttheater

Rosendaalsestraat 27
6824 CA Arnhem

Theater foto PosttheaterTheater foto PosttheaterTheater foto Posttheater

Theateragenda

vrijdag 23.03.2018 Bestel

Stefan Hendrikx en Andries Tunru

Posttheater / Arnhem / 20.30 uur / € 14,00

vrijdag 23.03.2018 Bestel

André Manuel

Posttheater / Arnhem / 20.30 uur / € 18,00

zaterdag 24.03.2018 Bestel

Maartje & Kine

Posttheater / Arnhem / 20.30 uur / € 18,00

zondag 25.03.2018 Bestel

Rijnstad Vocaaltheater

Posttheater / Arnhem / 15.00 uur / € 17,50

Restaurants in de buurt

Het Posttheater in Arnhem dankt haar naam aan het voormalige postkantoor in de Driekoningenstraat waar het theater in 1991 startte. In eerste instantie diende het als repetitieplek voor jeugdtheaterplatform Gelderland. Een lichtset werd aangeschaft, er kwamen stoelen en geleidelijk aan werd het gebouw getransformeerd in een theater. Halverwege de jaren 90 belde cabaretier Mark van de Veerdonk of er een zaal beschikbaar was voor de try-out van zijn voorstelling. De eerste stap werd daarmee gezet naar het huidige cabaretpodium.De hogere eisen maakten dat het pand eind jaren 90 te klein werd. In 2000 kreeg het Posttheater een nieuw onderkomen achter het Velperpoortstation in het onder monumentenzorg vallende KAB-gebouw, de oude zetel van de Katholieke Arbeidersbeweging 'St Joseph' en vroeger bekend om o.a. de vogeltentoonstellingen, bruiloften en examens. De stichting KAB en stichting Posttheater fuseerden en vormden het KAB Posttheater, in de volksmond Het Posttheater. De verbouwing tot een professioneel theater met 3 zalen en ca. 35.000 bezoekers per jaar, werd geheel in eigen beheer, met minimale middelen gerealiseerd. De officiële opening van het KAB-Posttheater vond plaats op 19 maart 2001.Het Posttheater groeide uit tot hèt cabaretpodium van het oosten. Bij artiesten staat het in de top 3 van meest geliefde theaters om te spelen, dankzij de professionaliteit, flexibiliteit en persoonlijke aandacht. De mensen van het eerste uur zijn nog steeds betrokken bij de huidige organisatie, zoals directeur/oprichter Roel Coppelmans en hoofd techniek Arnoud Hartog.Veel grote namen vonden een startpodium in het Posttheater en strijken nog met plezier neer tijdens try-outs en tournees. Van jong talent tot gevestigde cabaretiers, het Posttheater biedt met zorg en liefde een plek waar het goed toeven is!

ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk

Het Posttheater is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het theater ligt pal achter het Velperpoortstation en het bijbehorende busstation. Verder kun je ook via de auto en de fiets makkelijk bij het Posttheater komen.

PARKEREN

Het parkeerterrein van het Posttheater biedt plek aan ca. 30 auto's. Op drukke avonden mogen wij (indien beschikbaar) gebruik maken van het parkeerdek van onze goede buren Dirkzwager advocaten & notarissen aan de Velperweg 1 tegenover het Posttheater. De ingang bevindt zich aan de Arbeidstraat. Op een bord aan het hek van het Posttheater parkeerterrein wordt aangegeven of het Parkeerdek geopend is.