Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Apollon Musagète Kwartet (Polen)
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Apollon Musagète Kwartet (Polen)

Stichting voor Kamermuziek

Het Apollon Musagète Kwartet won in 2008 verschillende prijzen op de “International Music Competition” van de ARD. De Süddeutsche Zeitung schreef: ’Als Apollo viool had gespeeld in plaats van luit, had het precies zo geklonken’. Dit was de start van een veelbelovende carrière.

Het kwartet maakte in 2010 zijn debuut in de Philharmonie in Berlijn, gevolgd door optredens in o.a. Wenen, Athene, Keulen, Parijs, Stockholm en Amsterdam in de serie ’Rising Stars’. In 2012 werd het ensemble uitgeroepen tot BBC New Generation Artist en in 2014 ontving het de Borletti-Buitoni Trust Award. In het seizoen 2014/15 volgden concerten in o.a. Londen en New York en nam het viertal deel aan festivals in Brighton, Würzburg en Warschau.
Zowel aan het traditionele repertoire als aan de samenwerking met hedendaagse componisten hechten de vier musici veel waarde.

Een aantal composities is aan het kwartet opgedragen, vaak op een thema van hun spirituele mentor Apollo.
De cd’s van het kwartet hebben verschillende onderscheidingen gekregen. Ze omvatten o.m. het concert voor strijkkwartet en orkest van Martinu en werken van Lutoslawski, Penderecki and Górecki.