Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Amsterdam / De Balie
Logo De Balie

Contact

De Balie

Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam

Bij De Balie kunt u terecht voor theater, lezingen, films en debatten op het gebied van kunst, politiek, cultuur en het vrije woord. Het karakteristieke pand is gelegen vlakbij het Leidseplein in Amsterdam. De Balie huist in het vroegere Amsterdamse Kantonrecht. dat eind jaren 70 gesloopt dreigde te worden om plaats te maken voor een hotel. Actievoerders zorgden ervoor dat de gemeente overging tot een nieuwe bestemming, en in 1982 was het debatcentrum De Balie een feit. Felix Rottenberg stond aan de wieg, en midden jaren 80 vond de verbouwing van het voormalige gerechtsgebouw tot theater plaats. In de huidige vorm werkt De Balie met een eigen redactie van programmamakers en vaste partners.

ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
ROUTE:Openbaar vervoer

Vanuit NS Centraal Station: tram 2, 11 en 12 uitstappen op het Leidseplein. Loop vervolgens vanaf het plein 100 meter naar links is De Balie. Vanuit NS Amsterdam Amstel: tram 12 of metro naar Weesperplein, daar overstappen op tram 1, 7 of 19 uitstappen bij halte Leidseplein. Vanuit Vijzelgracht: tram 1, 7 of 19 uitstappen bij halte Leidseplein. Vanuit NS Amsterdam Zuid: tram 5, uitstappen op Leidseplein.

P&R

Parkeren en Reizen (P+R) zijn goedkope parkeergelegenheden aan de rand van Amsterdam waarbij u verder reist met uw OV-chipkaart naar het Centrum. Zie voor meer info: http://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeren-amsterdam/p-r/ afslag S114 - P+R Zeeburg I en II – tram 26 naar Rietlandpark, overstappen op tram 7. afslag S102 - P+R Sloterdijk – tram 19. afslag S108 - P+R Olympisch Stadion (minder kans op vrije plaatsen – div bussen: 397, 357 of 347).

Met de auto

Vanuit alle richtingen via de ring A10 - afslag S106 richting het centrum. Vanaf de ring in praktisch 1 lange weg naar het centrum (volg S106, centrum). Bij de t-splitsing aan het einde van de lange weg Overtoom rechtsaf de Stadhouderskade op en na 100m rechtsaf richting parkeergarage Byzantium (€ 2 per 20 min.). Vanuit Byzantium is De Balie te voet binnen 2 minuten bereikbaar.