Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / ALPHA
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

ALPHA

Panama Pictures

Reprise. Vijf mannen en een vrouwelijke sopraan leveren een spannende mix van dans, acrobatiek en klassieke zang. In ALPHA - de nieuwe wildernis plaatst choreograaf Pia Meuthen de lichaamstaal van managers onder een vergrootglas. Scherp observerend en met bevrijdende ironie legt de voorstelling de honger naar macht en de omgangsvormen binnen het ‘old boys network’ bloot. Zonder te moraliseren laat het zien hoe dun de laag beschaving soms kan zijn.

Sinds het begin van de financiële crisis weten we hoeveel invloed het gedrag van bankiers, bestuurders en andere topmannen op ons dagelijks leven heeft. Panama Pictures geeft met ALPHA - de nieuwe wildernis de dansvloer vrij voor de mannen. Drie dansers en twee ‘Chinese pole’ artiesten laten de grens tussen mensen en dier vervagen. Kijk je naar een verhitte discussie tussen topmanagers of naar een stel ruziënde apen? En wat schuilt er eigenlijk achter het verlangen naar macht?

Pia Meuthen en haar artistieke team lieten zich voor ALPHA - de nieuwe wildernis onder andere inspireren door de achtergronden van de bankencrisis, analyses van gedrag en lichaamstaal van mannen in topfuncties en het werk van de wereldberoemde primatoloog Frans de Waal. Het componistenduo Strijbos & Van Rijswijk schrijft speciaal voor deze voorstelling een nieuwe compositie – een samengaan van hedendaagse elektronische muziek en bewerkingen van Monteverdie en Händel.