Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Alles Is Anders
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Alles Is Anders

Henny Vrienten

Henny Vrienten brengt op 22 september 2015 zijn tweede album in een jaar tijd uit. De eerste dit jaar was En Toch... Na dit album zat de voorman van Doe Maar deze zomer in de studio om te werken aan de opvolger Alles is Anders. Dit album is een uitgesproken, persoonlijk, en bij vlagen geëngageerd album. Nu is het tijd om met zijn band, de twee albums en ouder werk de theaters in te gaan!

Het was 23 jaar geleden dat Henny Vrienden een album uitbracht vóór En Toch...
Het proces, de reacties en de diverse optredens hebben iets bij hem losgemaakt. Hij zegt hierover; “Tijdens het spelen kreeg ik heel veel ideeën voor nieuwe liedjes. In muziek is het vaak zo dat je vlamt als twintiger, hooguit dertiger en als je geluk hebt, ga je dood. Die mazzel had ik niet. Ik heb in de tussenliggende jaren ontzettend veel gedaan en kwam niet toe aan liedjes. Door En Toch... is er iets losgeraakt, waardoor de ideeën maar blijven komen. Alsof er iets gesprongen is in mijn hoofd en dan ook nog met de blinde ambitie om die liedjes op te nemen. Dit komt voort uit een onstuitbare drang van binnen. Volgens mij de enige juiste reden om muziek te maken.”

Op het nieuwe album Alles Is Anders staan veertien nieuwe liedjes met gastbijdragen van onder meer twee zoons, een dochter, Typhoon, zangeres Shirma Rouse en Guus Meeuwis. Het album is extraverter en ook warmer dan zijn voorganger te noemen.

Henny Vrienten begon zijn carrière begin jaren ‘70 als muzikant in de band van Boudewijn de Groot. Na enkele solo-omzwervingen werd hij bij het grote publiek bekend als bassist en zanger van Doe Maar. Doe Maar groeide uit tot een van de succesvolste bands in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Tijdens deze theatertour zal Henny niet alleen nieuwe, maar ook oude liedjes spelen.