Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Ad Libitum (Roemenië)
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Ad Libitum (Roemenië)

Stichting voor Kamermuziek

Het Ad Libitum Kwartet is een van de meest opmerkelijke kamermuziekensembles van Roemenië. In heel Europa wordt dit kwartet geroemd om zijn muzikale interpretaties en perfecte samenspel. Een kwartet dat al meer dan 25 jaar samenspeelt is tegenwoordig een unicum. Het trad o.m. op in de Salle Cortot en het Musée d’Orsay in Parijs, in Diligentia (voor het laatst in 2006/07), de Doelen en het Concertgebouw. In Duitsland was het kwartet te horen in de grote strijkkwartetseries van Berlijn en München.

Het Ad Libitum was winnaar van diverse internationale muziekconcoursen waaronder het prestigieuze Concours voor Strijkkwartetten van Evian. Belangrijke mentoren waren leden van het Fine Arts Quartet, het Amadeus Quartet, het Orlando Quartet en het Juilliard String Quartet.

Het ensemble maakte meerdere cd-opnames voor Naxos. Op de meest recente cd staat het zelden uitgevoerde kwartet van Sibelius Behalve in Roemenië, waar het Ad Libitum artist-in-residence in de Iasi State Philharmonic is, geeft het kwartet jaarlijks diverse concerten in Europa, vaak gecombineerd met masterclasses aan prestigieuze conservatoria aldaar.