Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Achter Glas
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Achter Glas

Boudewijn de Groot

"Muziek zal er altijd zijn, zingen zal ik blijven doen tot het niet meer kan. Dus vaarwel, maar we zien elkaar hopelijk nog wel eens terug, u en ik," zo kondigde Boudewijn de Groot zijn laatste grote tour van 2013-2014 aan. En dat zijn muziek blijft bestaan, heeft hij eens te meer bewezen met zijn prachtige album 'Achter Glas' uit 2015. Na een geweldige ontvangst van het publiek en een nummer 1 notering in de Album top 100 kon De Groot niet meer om een nieuwe tournee heen.

Levende herinnering
Na jaren een succesformule te hebben gevormd met Lennaert Nijgh, heeft hij zich de laatste jaren bewezen als volwaardig tekstschrijver. 'Achter glas' is een beschouwend album, waarbij teruggekeken wordt op relaties die onbereikbaar zijn gebleken of zijn verbroken door de dood, maar in herinnering levend blijven als ooit tevoren.

Waan je thuis bij een oude vriend
Zijn kracht schuilt in het weten op te wekken van ieders persoonlijke herinnering en emotie door zijn beeldende teksten. Je waant je tijdens deze intieme setting thuis bij een oude vriend. Met recht één van Neerlands grootste vedettes die het vakmanschap van chansonnier nog verstaan.

Onbekende pareltjes
De Groot wordt tijdens deze tour bijgestaan door zoon Marcel op gitaar, Nick Bult op toetsen en Wilbrand Meischke op bas. Verwacht tijdens deze voorstelling geen oude hits; Boudewijn brengt zijn nieuwe werk en verrast ons met onbekendere pareltjes uit het verleden die te mooi zijn om te laten verstoffen. Beleef het zelf tijdens deze bijzondere theatertour.