Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / A talented way of living
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

A talented way of living

Vincent Brons / Het Huis Utrecht

Vincent Brons is verslaafd aan Tumblr. Elke nacht zit hij achter zijn laptop en verliest hij zichzelf in een eindeloos ritueel van doorklikken en scrollen. Plaatje na plaatje, beeld na beeld, alles wat hij in trance verzamelt plaatst hij op zijn eigen pagina. In A talented way of living zet Vincent zijn online moodboard vol überidealisering en geromantiseerde alledaagsheid om in een visuele performance. In een opeenstapeling van pogingen gaat hij op zoek naar verlichting in de ultieme versie van zichzelf en toont hij de schaduwkant van zijn digitale utopie.

A talented way of living is een beeldende en fysieke voorstelling over de worstelingen van de maakbare identiteit, het zoeken naar contact en het willen zijn van een ander. Een confrontatie met de eenzaamheid achter onze hypercommunicatie.

Vincent Brons, in 2012 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, werkte het concept voor deze performance uit in een onderzoeksperiode in Het Huis Utrecht, die A talented way of living ook produceert.

Over Vincent Brons
Vincent Brons studeerde in 2012 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en werkte samen met o.a. Sanne van Rijn, Kassys, de Warme Winkel, Marien Jongewaard en ‘t barre land. Tijdens de opleiding ontwikkelde hij een fascinatie voor de werking, manipulatie en fantasie van popcultuur. Na zijn studie maakte hij o.a. bij Bonte Hond de voorstelling WE ARE BIG BOYS en samen met Marte Boneschansker het theatrale reisverslag Mauerkopf. Samen met Anneke Sluiters zal hij dit seizoen i.s.m. De Warme Winkel en Theater Artemis DE MEEST ZWAARMOEDIGE VOORSTELLING DIE OOIT IS GEMAAKT (WAARVAN HET HELE PUBLIEK MOET HUILEN) gaan maken.